Selecteer een pagina

Hereford runderen

Kempische heideschapen

Natuurbeheer

Onze lammeren en runderen lopen op de mooiste natuurterreinen van heel Brabant. Zij helpen mee de Brabantse Natuur te onderhouden. Onze dieren lopen in de begrazing van onze hoofdleverancier Geleijnsbegrazingsbeheer

HET HEREFORD RUND

De Hereford is een roodwit gekleurd, goed gespierd vleesras met veel diepte en inhoud. Ze leven 365 dagen per jaar in prachtige natuurgebieden met voldoende voedsel waardoor ze zichzelf het hele jaar gezond houden. Aangezien er in de winter ander voedsel is dan in de zomer, bewegen ze mee met de seizoenen.

HET LAM VAN HET KEMPISCHE HEIDESCHAAP

Lammeren van het kempische heideschaap grazen op heidevelden en natuurgraslanden. Dat is goed voor de natuur en de biodiversiteit. Allerlei planten en dieren krijgen hierdoor een kans. De lammeren hebben op de heide volop de ruimte en de tijd om te spelen, te eten en te groeien. Dat proef je in het vlees: mals zoals lamsvlees hoort te zijn.

Het Oxford Sandy and Black varken

Het ras is genoemd naar de kleur, zwarte vlekken op een achtergrond van zandbruin. Het Oxford Sandy en Black is een winterhard, volgzaam varken dat buiten gehouden kan worden.
Onze varkens hebben een eigen modderpoel, slaapverblijf waar ze in en uit kunnen lopen en een eigen stuk grond waar ze lekker rond kunnen scharrelen.

CONTACTGEGEVENS:

Hazeldonkse Zandweg 36 a

4762 PA Zevenbergen

06 189 010 03

info@brabantsnatuurvlees.nl